21 Ιουλίου, 2012

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Ξεκινάει το ταξίδι του σ' όλη τη χώρα
Με σύνθημα γεννημένο από μια ρήση του Μ. Γκόρκι κι ένα στίχο του Μπ. Μπρεχτ: «Δίνε το χέρι σου σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη με τις εκδηλώσεις του τριημέρου της Αθήνας που θα γίνουν για άλλη μια χρονιά στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», ενώ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη κορυφώνεται το Φεστιβάλ σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, πρωτεύουσες νομών.
Για το κεντρικό τριήμερο του Φεστιβάλ στην Αθήνα κυκλοφορεί ήδη το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης της ΚΝΕ, με 4 ευρώ.
Παράλληλα, όλο το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει σ' όλη τη χώρα με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, σε γειτονιές, πόλεις και χωριά.
Αυτήν την περίοδο, προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις:
  • Σήμερα Σάββατο, στην Πάτρα, στην πλατεία Ελευθερίας, στα Προσφυγικά (8 μ.μ.), με θέμα «90 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή». Ομιλητής ο Παν. Αθανασιάδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Αύριο Κυριακή, στη Χαλκίδα, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στις 9 μ.μ., θα προβληθούν οι ταινίες «Μοντέρνοι Καιροί» και «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».
  • Την Τετάρτη 25 Ιούλη, στο πάρκο Πτολεμαΐδας, στις 9 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Ομιλητής ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD και θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
  • Την Παρασκευή 27 Ιούλη, στη Θήβα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «όχι σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
Αλλες δραστηριότητες της ΚΝΕ αυτές τις μέρες

Ιστορικό περίπατο στον Ταΰγετο, σε σημεία που έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός, διοργανώνει σήμερα Σάββατο ηΝομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της ΚΝΕ. Για τα γεγονότα της εποχής θα μιλήσει ο Δημ. Μαστρογιαννόπουλος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ. Στον τελευταίο σταθμό του περιπάτου, στον Αϊ-Λια, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Αρίστου Καμαρινού «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Πελοπόννησο» από τον Θ. Μπίμπα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
Στο πλαίσιο των πολύμορφων παρεμβάσεων της ΚΝΕ στη φοιτητική κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στοΠοσείδι Χαλκιδικής, διοργανώνεται τη Δευτέρα 23 Ιούλη,σύσκεψη με τους εργαζόμενους φοιτητές από το χώρο της κατασκήνωσης, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην επίθεση που εξελίσσεται στα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, στη δουλειά και το χτύπημα της φοιτητικής μέριμνας.