07 Ιουλίου, 2012

Αυτός ο νέος αέρας στην Ευρώπη θα τα σαρώσει όλα

Διαβάζουμε για την Ιταλία:


"Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ισχυριζόμενος ότι η καταιγίδα δημόσιων περικοπών και απολύσεων ύψους 4,5 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους πέντε μήνες ...δε θα είναι τίποτε άλλο από ένα... «λογικό ψαλίδισμα» επειδή τάχα δε θα πρόκειται για οριζόντιες περικοπές!"


Διαβάζουμε για την Πορτογαλία:



Ελάχιστο εκνευρισμό προκαλεί στην πορτογαλική κυβέρνηση η χτεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας πως παραβιάζει το Σύνταγμα η περσινή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους επειδή καταστρατηγείται η αρχή της ισότητας μεταξύ των πολιτών.

Η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να προκαλέσει ανακούφιση στους Πορτογάλους εργαζόμενους, αφού η κεντροδεξιά κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου για να βάλει βούτυρο στο ψωμί της μείωσης των μισθολογικών αποδοχών και στον ιδιωτικό τομέα για να αποστομώσει τάχα τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές που ζητούν κι άλλες θυσίες για τα 97 δισ. δολάρια που έδωσαν πέρσι στην Πορτογαλία.
Αξίζει δε να επισημανθεί πως μολονότι το ίδιο το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ως αντισυνταγματική, το ίδιο επιτρέπει την παραβίαση ως το τέλος του έτους για να μην τεθούν σε κίνδυνο... οι «στόχοι» της χώρας για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος!

Πως δε βγήκε κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να είχαμε καρέ της διαπραγμάτευσης με όραμα τα αριστερά μνημόνια. Έπεσε τέτοιο φούμο που ο πνιγμένος πιάστηκε από τις ισχυρές ψεύτικες ελπίδες. Τι κι αν η ζωή γρήγορα επιβεβαιώνει..