21 Ιουλίου, 2013

Η ενότητα της αριστεράς (χωρίς σχόλια αλλά με φωτορεπορτάζ)

ΠΗΓΗ: efpalinos

Aπό το παραπάνω blog και χωρίς καμία προσθήκη σας παραθέτω με κείμενο και φωτορεπορτάζ την ελπίδα του τόπου.. Την ενότητα της αριστεράς!

Να δείτε όλες τις φωτογραφίες για να πιάσει η αισιοδοξία κόκκινο!


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Του Γιώργου Κασσάρα*

Την ανάγκη συσπείρωσης, συμπαράταξης των προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων, ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αντίστασης και αντίδρασης και –τελικά- ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και κατάθεσης μιας εναλλακτικής πρότασης εξόδου απ’ τα αδιέξοδα που μας οδηγούν οι σημερινές πολιτικές αναγνώρισαν τα δεκάδες πολιτικά, ακαδημαϊκά, συνδικαλιστικά στελέχη που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.


Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο:

Την συνεργασία των δυνάμεων αυτών, την συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να δημιουργηθεί μια σοβαρή κυβερνητική πρόταση, προοδευτική.


Επέμεναν μάλιστα οι ομιλητές στο «κυβερνητική πρόταση».


Πολλοί εκ των συμμετασχόντων εξέφρασαν την εκτίμηση, πως η συγκέντρωση αυτή αποτελεί στην ουσία την έναρξη των διαδικασιών συνεργασίας προοδευτικών, σοσιαλιστικών, δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας σύμπραξης και εκλογικής, χωρίς ηγεμονισμούς.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι πάρα πολλές ομιλίες. Και είναι χαρακτηριστικό, ότι αποφασίστηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής που θα προχωρήσει τις σχετικές διεργασίες οι οποίες ασφαλώς και θα έχουν συνέχεια.


Μεταξύ των συμμετασχόντων ήταν οι πρώην βουλευτές της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Λ. Μίχος, Γ. Κασσάρας, Τ. Δημητρουλόπουλος, Μ. Κυριακοπούλου, Α. Τριανταφυλλόπουλος και η Β. Τεκτονίδου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, Παν. Κουρουπλής, Αντ. Κοτσακάς, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Κατ. Μπατζελή, Δημ. Παλαιοθόδωρος, Ηλ. Παπαηλίας, Δημ. Πιπεργιάς, Μαν. Μπεντενιώτης, Θ. Παραστατίδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καββαθάς, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΟΚ) Στ. Σαλουφάκου, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης, πολλοί άλλοι συνδικαλιστές, , ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, ο βουλευτής Οδ. Βουδούρης, τα πρώην στέλεχη της ΔΗΜΑΡ Στ. Μπαγιώργος, και Α. Νεφελούδης, τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Ιω. Κοντούλη και Μιχ. Τρεμόπουλος, οι δήμαρχοι Ν. Σαράντης (Αγ. Αναργύρων), Χρ. Καρδαράς (Αιγάλεω), Γ. Καπλάνης (Αγ. Βαρβάρας), άλλα στελέχη απ’ το χώρο της Τ.Α., ο πρόεδρος των δανειοληπτών Β. Κρητικός, οι καθηγητές Κ. Χρυσόγονος, Γ. Αργείτης, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, ο πρώην πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικ. Κανάκης, οι οποίοι συμμετείχαν στην ομάδα πρωτοβουλίας. 


Όλα δείχνουν, ότι στον ευρύτερο αριστερό, προοδευτικό χώρο έχουν αρχίσει σοβαρές διεργασίες ενωτικές.Κάτι κινείται και σύντομα θα σχηματοποιηθεί…
* Ο Γιώργος Κασσάρας είναι πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας.