27 Αυγούστου, 2013

Σωματείο Εργαζομένων «Πολυκλινικής»: Ο υπουργός Υγείας βαφτίζει το μαύρο άσπρο και κλείνει το νοσοκομείο

Επέμεινε και σήμερα το πρωί στους απαράδεκτους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του σε βάρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον «Σκάι» απέδωσε τις αντιδράσεις για τις χτεσινές δηλώσεις του στον «τόνο» που χρησιμοποίησε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι εμμένει στην ουσία όσων είπε.

Άμεση απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην «Πολυκλινική» οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στο κλείσιμό της.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στην «Πολυκλινική» με ανακοίνωσή του σχολιάζει τη χθεσινή συνέντευξή του στο MEGA, σημειώνοντας:

«Ο υπουργός της συγκυβέρνησης συκοφάντησε κατάφωρα τον αγώνα που δίνουμε μήνες τώρα οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής ενάντια στην κατάργηση του νοσοκομείου, επιχειρώντας να στρέψει το σύνολο της κοινωνίας ενάντια στους υγειονομικούς. Μάλιστα, στην τοποθέτησή του για τη διαθεσιμότητα, δήλωσε ότι "έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο" και "όταν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του εσείς κάνετε φασαρία για 1 χιλιόμετρο".


Το Σωματείο Εργαζομένων της Πολυκλινικής δηλώνει ότι το πρόβλημα των εργαζομένων δεν είναι αν θα μετακινηθούμε 1 ή 5 χιλιόμετρα μακριά. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική η οποία με την κατάργηση της Πολυκλινικής σαν νοσοκομείου, αλλά και των υπολοίπων 7, στερεί υπηρεσίες Υγείας από το λαό που τις έχει ανάγκη και που θα έπρεπε να τις απολαμβάνει δωρεάν. Ο υπουργός Υγείας βαφτίζει το άσπρο μαύρο, προσπαθώντας να πείσει το λαό ότι τα μέτρα που παίρνει είναι προς όφελός του. Στην πραγματικότητα χτυπάει αλύπητα το δικαίωμα του λαού σε υπηρεσίες Υγείας που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα βέβαια ενισχύει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Αυτό κάνει όταν εκμηδενίζει τα κονδύλια στην Υγεία αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όταν αντί να στελεχώσει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα τεράστια κενά που έχουν όλα τα νοσοκομεία, καταργεί ορισμένα απ’ αυτά για να καλύψει τρύπες στα υπόλοιπα.

Όταν παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις σε νοσοκομειακά κρεβάτια (γενικά, μονάδων και ειδικά) – άλλωστε τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία φτάνουν μέχρι τα προαύλια - καταργεί εκατοντάδες ακόμα.

Όταν με την κατάργηση αυτών των νοσοκομείων θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι λίστες αναμονής σε χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία με επικίνδυνες συνέπειες για τους ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής δηλώνουμε ότι δουλειά μας είναι να γιατρεύουμε τους ασθενείς. Γι’ αυτό θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας και θα διεκδικήσουμε μαζί με όλο το λαό όχι μόνο να μην απολυθεί κανείς, αλλά να γίνουν μαζικές προσλήψεις στην Υγεία, για να μπορεί να προστρέχει στα νοσοκομεία καθένας που έχει ανάγκη και χωρίς να αναγκάζεται να βάζει το χέρι στην τσέπη.

Ο υπουργός- που δεν διστάζει να παίξει τη δουλειά μας στο στοίχημα - δήλωσε τη μισή αλήθεια όταν έλεγε ότι "εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα". Θα έπρεπε να συμπληρώσει ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για χάρη των οποίων καταργεί νοσοκομεία ώστε να μπορούν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους».