28 Αυγούστου, 2013

Νόμπελ Ειρήνη ξανά στον Ομπάμα και στην Ευρωπαική Ένωση! Η ειρήνη τους ευχαριστεί..

Οπως είναι γνωστό, φέτος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το έλαβε η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ενώ το 2009 το ίδιο βραβείο έλαβε και ο πρώτος έγχρωμος Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, η εκλογή του οποίου είχε προκαλέσει «ρίγη συγκίνησης» τόσο στα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στους οπορτουνιστικούς κύκλους της Ευρώπης και διεθνώς.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του βραβείου «Ειρήνης» στην ΕΕ κι απ' αυτήν ακούστηκαν οι πολεμοχαρείς ιαχές για την έναρξη ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία. Ο δε έγχρωμος Πρόεδρος πρωτοστατεί στη διεξαγωγή του, στέλνοντας όλο και περισσότερα πολεμικά πλοία κι αεροπλάνα στην περιοχή. Το μοτίβο τους γνωστό: Το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής, χημικά όπλα. Στέλνουμε τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να το επιβεβαιώσουν και μετά απ' αυτό θα μιλήσουν τα σύγχρονα... «εξάσφαιρα», δηλαδή οι πύραυλοι, τα βομβαρδιστικά μας, τα αεροπλανοφόρα μας.

Αλήθεια, τι «θαυμαστή» λογική! Εχουμε αποφασίσει να «τους αλλάξουμε φώτα», αλλά στέλνουμε και τους «ειδικούς», για να μας δώσουν και το «πράσινο φως», έτσι «για τα μάτια του κόσμου». Ακριβώς, όπως και πριν δέκα χρόνια με την αμερικανο-ΝΑΤΟική εισβολή στο Ιράκ. Οι ομοιότητες είναι κάτι παραπάνω από προφανείς!

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να ομολογήσουμε, πως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην επιτροπή που απονέμει κάθε έτος αυτά τα περιβόητα «βραβεία Νόμπελ Ειρήνης». Οι άνθρωποι είναι φωστήρες!


Είναι πολύ μπροστά! Ξέρουν ακριβώς σε ποιον θα δώσουν το βραβείο, μαντεύοντας και τις εξελίξεις που έρχονται. Οσο πιο πολύ αίμα μπορεί να χύσει κάποιος, με όσο μεγαλύτερο ψέμα μπορεί να χρησιμοποιήσει, αυτός θα πάρει και το βραβείο!

Ωστόσο, πρέπει η επιτροπή να σκεφτεί κι ευρύτερα, για να μοιράσει και κανένα βραβείο και στους «αφανείς ήρωες» της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης». Πρώτα απ' όλα σ' αυτούς που είναι έτοιμοι (βλέπε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) να παραχωρήσουν τη βάση της Σούδας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το Ακτιο, τη Λάρισα και κάθε σχετική υποδομή, για να μπορέσουν οι «νομπελούχοι» να αιματοκυλίσουν ακόμη περισσότερο τους λαούς.

Επιπλέον, πρέπει να καθιερωθεί και το «χάλκινο μετάλλιο» Νόμπελ, το οποίο φέτος δικαιωματικά θα έπρεπε να παραλάβει ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», για τη σαφέστατη στάση, της «ηχηρής σιωπής» τους στις προετοιμασίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Πραγματικά, από την εποχή ακόμη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, πριν 100 χρόνια, οι οπορτουνιστές και οι σοσιαλδημοκράτες είναι οι καλύτεροι «νεροκουβαλητές» στο «μύλο» της αστικής τάξης και στα ζητήματα της ειρήνης και του πολέμου! Είναι οι καλύτερες «μοιρολογήτρες» του «Διεθνούς Δικαίου», οι υμνολόγοι της «νέας αρχιτεκτονικής των διεθνών σχέσεων», του ελπιδοφόρου «πολυ-πολικού κόσμου», οι καλύτεροι «παπάδες» της ιμπεριαλιστικής ειρήνης και της δήθεν «διπλωματίας των πολιτών», του «άνεμου του Νότου» (βλέπε Ολάντ), οι καλύτεροι «υμνητές» των νομπελούχων (ΕΕ και Ομπάμα). Ας δοθεί, επιτέλους, κι ένα βραβείο Νόμπελ, όχι μόνον στους διαχειριστές του καπιταλισμού, αλλά και στους «απολογητές» του. `Η μήπως και γι' αυτό πρέπει οι άνθρωποι να περιμένουν;