04 Οκτωβρίου, 2013

Να δούμε καθαρά...

Γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στήνεται μια πολύμορφη επιχείρηση επίδρασης στη συνείδηση της εργατικής τάξης, του λαού, με πολλαπλές επιδιώξεις και στόχους: Από την αστική προπαγάνδα προβάλλεται ως μια υπόθεση με βάθος χρόνου και «πολλές εκπλήξεις».

Τα αστικά επιτελεία, η κυβέρνηση τροφοδοτούν το οπλοστάσιό τους με «πυρομαχικά», προσπαθούν να ταυτίσουν τη Χρυσή Αυγή με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που έχει ως στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Καλλιεργούν ψυχολογία φόβου, ως εμπόδιο στη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη.

Οι καπιταλιστές θέλουν η κυβέρνηση να δημιουργήσει τις ανάλογες συνθήκες στήριξης της ανταγωνιστικότητας γι' αυτό πρέπει το κίνημα να είναι τσακισμένο για να κάνουν επενδύσεις. Έντονες είναι οι προσπάθειες του αστικού πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ να ξεκόψουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής από τη φασιστική της φύση. Προβάλλουν ότι γίνεται «κάθαρση» των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών από χρυσαυγίτες, κρύβοντας ότι υπάρχουν βαθιές διασυνδέσεις με το αστικό κράτος.

Επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ψυχολογία εμπιστοσύνης του λαού σ' αυτούς που είναι εντεταλμένοι στην προστασία του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει την υπόθεση στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ιδιαίτερα με τη ΝΔ, προβάλλοντας την άποψη ότι μια άλλη κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει το ναζισμό, ενώ το αστικό πολιτικό σύστημα, το κράτος, το κεφάλαιο, που τροφοδοτούν και αναπαράγουν το ναζισμό, θα ζουν και θα βασιλεύουν.

Απέναντι σε όλη αυτήν την προσπάθεια, οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν καθαρά με ταξικά γυαλιά: Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να επιβάλουν σε βάθος διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν σε εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, για να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός τους, όπου τα ναζιστικά μορφώματα θα είναι οριστικά παρελθόν. Να απαντήσουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που προβάλλει η κυβέρνηση, έχοντας ως μόνιμο στόχο την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα της «ομαλότητας και της σταθερότητας» και την υποταγή του λαού.