21 Μαΐου, 2014

Τι άλλο θα δούμε μέχρι το 2ο γύρο; Αίμα-τιμή και ΣΥΡΙΖΑ την άλλη Κυριακή...

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, πριν το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών να αρχίζουν τα παζάρια, οι ανίερες συμμαχίες και οι δοσοληψίες ανάμεσα στα κόμματα της διαχείρισης του καπιταλισμού. Είναι λογικό τέτοια κόμματα να υποτάσσουν τα πάντα στην κάλπη και να αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους τους ως εκλογική πελατεία. Σε αυτό το παιχνίδι εμπλέκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα «διακριτικά» προσπαθεί να κερδίσει τις ψήφους της ναζιστικής ΧΑ στο δεύτερο γύρο!

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ είπε: «Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που(…)ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής(…). Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό». Για να ακολουθήσει ο Γ. Σακελλαρίδης στον ΑΝΤ1 όπου δήλωσε: «Κατανοώ (…) την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών οι οποίοι βλέπουν να χάνουν τα πάντα μέσα στη ζωή τους, που βλέπουν με απαξίωση το πολιτικό σύστημα(…) Όποιος θέλει και από τους ψηφοφόρους της ΧΑ να μας ψηφίσει θα το βλέπαμε(…)Το 16% της ΧΑ σίγουρα δεν είναι νεοναζί». Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης.

Μπορεί ανάμεσα σε αυτά να πέταξαν για ξεκάρφωμα κάποιες ατάκες καταδίκης της ΧΑ και της επιλογής των ψηφοφόρων της, όμως ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν είναι αντιφασισμός, αντίθετα είναι ψηφοθηρική και εξαιρετικά επικίνδυνη στάση, τέσσερις μέρες πριν το δεύτερο γύρο, να χαϊδεύεις όσους ψήφισαν τους ναζί μιλώντας για «δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση» και να τους καλείς απλά να ψηφίσουν εσένα αυτή τη φορά ως καλύτερο τρόπο έκφρασης της αγανάκτησης αυτής!! Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν, καθώς ο χαρακτήρας της ΧΑ ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Και όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια υποθέσεων όπως αυτή του Καρυπίδη, του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη που είχε σχέση με τους Γκρίζους Λύκους, αλλά και της άρνησης των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ, σε αρκετές περιπτώσεις, στις προτάσεις του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στη ΧΑ.

Δεν άργησε όμως να έρθει και η ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Με ανοιχτή επιστολή του (η οποία μάλιστα έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ), ο Χρίστος Γούδης,
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του υπόδικου ναζί Κασιδιάρη, εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, τη στήριξή του για το δεύτερο γύρο στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ! Αφού με κάποιες ασυναρτησίες προσπαθεί να αποδείξει ότι φασισμός και κομμουνισμός συγκλίνουν, καταλήγει στο ζητούμενο: «Είπα αυτά που θεωρώ ότι μας ενώνουν, δεδομένου μάλιστα ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες (σσ: Για το πρώτο δεν αμφιβάλλει κανείς, όσο για το δεύτερο, γελάει ο κόσμος). Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ’ ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως(…). Η «γραμμή Καμίνη»(…)με βρίσκει κάθετα αντίθετο και, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα επιθυμούσα να τον δω να υποστηρίζεται από τους εθνικιστές στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Σκέψου τα λίγο, όλα αυτά(…). Ας είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, ένθεν κακείθεν, και ας καταβάλουμε προσπάθεια να συνεννοηθούμε».

Εμείς τι να προσθέσουμε; Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του. Ας αναλογιστεί τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την ίδια ώρα που κυνηγά τα ψηφαλάκια της ΧΑ, κάνει επιθέσεις φιλίας προς το ΚΚΕ. Παριστάνει μάλιστα ότι στηρίζει τους κομμουνιστές υποψηφίους δεύτερο γύρο, για να υποκλέψει τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. 

Το ΚΚΕ εδώ και 20 χρόνια έχει την ίδια, σταθερή στάση, δε συμμετέχει σε παζάρια και πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του λαού. Στο δεύτερο γύρο, τον καλεί να καταδικάσει όλους τους υποψηφίους των κομμάτων της ΕΕ και του κεφαλαίου, να μην επιλέξει το μικρότερο κακό που πάντα αποδεικνύεται μεγαλύτερο. Να κάνει επιλογή ελπίδας αναδεικνύοντας κομμουνιστές δημάρχους στην Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και την Ικαρία. Να δυναμώσει τη δική του δύναμη, το ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές.