18 Μαΐου, 2014

Τιμή στο σύντροφο παπα-Νίκο...

Διαβάσαμε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη για τον παπά-Νίκο και θελήσαμε να μοιραστούμε το κείμενο από τη στήλη "Στη μνήμη αγωνιστών"


Στη μνήμη του ιερέα ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (παπα - Νίκου), ο οποίος μας άφησε στις 8/4/2011, ψάχνοντας το αρχείο του, τα παιδιά του βρήκαν φάκελο με τις εξής εντολές:
  • Το ποσό των 200 ευρώ που περιείχε να δοθεί στο ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Πύργου Ηλείας.
  • Αντί μνημοσύνου γι' αυτόν και την πρεσβυτέρα του ΜΑΡΙΑ (ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ), τα παιδιά του να προσφέρουν 100 ευρώ για ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Πύργου Ηλείας.
Ο παπα - Νίκος είχε συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές του Πύργου κατά την επταετία της χούντας. Είχε έντονη κοινωνική δράση και ήταν ο πρώτος παπάς που είχε ιδρύσει ποδοσφαιρικό σωματείο. Υπήρξε φανατικός φίλαθλος του Πανηλειακού και ο πρώτος ιερέας που είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για χουλιγκανισμό στον αγώνα Πανηλειακού - Καλαμάτας.
Κάθε φορά που ο Μητροπολίτης Ηλείας τον καλούσε σε απολογία με αφορμή τις ενέργειές του, πολιτικές κυρίως, όπως κινητοποιήσεις του Κόμματος, ο παπα - Νίκος, αφοπλιστικά, του ζητούσε να του υποδείξει τα εδάφια της Αγίας Γραφής, σύμφωνα με τα οποία οι ιερείς απαγορεύεται να έχουν έντονη πολιτική δράση και να παίρνουν μέρος σε κινητοποιήσεις.
Τα παιδιά του
Τάκης και Γιάννης Κανελλόπουλος