13 Μαΐου, 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Επαναφορά κατώτερου εεε;;; ΝΑΑΑΑ!

Αλλαγή θέσης και για τον κατώτατο μισθό από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του τομεάρχη ανάπτυξης και βουλευτή, Γιώργο Σταθάκη. Με σαφή τρόπο ο Γ. Σταθάκης δήλωσε στο «ΒΗΜΑ FM» ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων, παρά μόνο όσους προσλήφθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «H επαναφορά του κατώτατου μισθού αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους προσλήφθηκαν μέσα στην κρίση, τα τελευταία 4 χρόνια, δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων».

Δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς επανέλαβε τη νέα θέση του ΣΥΡΙΖΑ -όπως εκφράστηκε και από τον Αλέξη Τσίπρα- πως «δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση στο 2009, διότι αυτό είναι αδύνατο...». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχαστούν όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά το 2012 όπως π.χ. η μονομερής κατάργηση του μνημονίου.

Πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει θέσεις σε μια σειρά ζητημάτων όπως η επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη, επαναπρόσληψη θα γίνει μόνο σε περιπτώσεις απολύσεων για ...επίδειξη δύναμης, καθώς χαρακτηριστικά ανέφερε «οποιεσδήποτε κατηγορίες ήταν επίδειξη δύναμης και κοινωνικής βαρβαρότητας θα επανέλθουν αμέσως. Οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων».