21 Ιουλίου, 2012

Αναδημοσιεύσεις παντού για να μην περάσει η άτιμη προπαγάνδα ενάντια στους χαλυβουργούς ν.2


ΑΜΕΙΩΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παλλαϊκή οργή για την άγρια καταστολή
Πλημμύρισε ο τόπος έξω από το εργοστάσιο από εργαζόμενους που κατέφθαναν από παντού για να υπερασπίσουν τους απεργούς
Εκατοντάδες είναι τα ψηφίσματα συνδικάτων που καταγγέλλουν το χτύπημα του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών και καλούν τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους. Μεταξύ άλλων ψηφίσματα έβγαλαν:
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, που καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να καταδικάσουν την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.
Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία καταδικάζει την κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα τους από «όλα τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ».
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, τονίζοντας πως ο αγώνας των χαλυβουργών «είναι αγώνας που αναπτύσσει παραπέρα την ταξική αλληλεγγύη, απαραίτητο όπλο στους καθημερινούς δύσκολους αγώνες».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που αναδεικνύει ως μονόδρομο την αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών.
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, δηλώνοντας ότι «οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μας σταματήσουν».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας, το οποίο σημειώνει πως «το χτύπημα στους απεργούς χαλυβουργούς είναι χτύπημα απέναντι σε όλη την εργατική τάξη και σαν τέτοιο πρέπει να απαντηθεί. Απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση να υψωθεί αποφασιστικός ταξικός αγώνας».

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, που καταγγέλλει τους «εκμεταλλευτές της τάξης μας που μαζί με τις κυβερνήσεις τους, ενωμένοι, χτυπούν τους εργάτες και όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή».
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου,εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους απεργούς και «θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας».
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας,που τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός μιας χώρας με 1,5 εκατ. ανέργους το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, τα πραγματικά αφεντικά».
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, που καταγγέλλει πως «η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δίνει απροκάλυπτα μαθήματα υποταγής στον βιομήχανο Μάνεση και στους ομοίους του».
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το οποίο επισημαίνει ότι στόχος της επίθεσης της κυβέρνησης «είναι γενικά το κίνημα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και της φτωχής αγροτιάς, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα που ετοιμάζει θα ξεσηκώσουν θύελλα λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων και θέλουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το λαό και το εργατικό κίνημα».
Ακόμα καταγγελίες ενάντια στο χτύπημα των χαλυβουργών έχουν βγάλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνιτών και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιίων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, η Επιτροπή Ανέργων Χαλκίδας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
Από τη Βόρεια Ελλάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Επιθεωρητών Πωλήσεων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εταιρείας «ΤΣΑΝΤΑΛΗ», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΠΕΠΣΙΚΟ Βόρειας Ελλάδας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, το Σωματείο ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Δέρματος Θεσσαλονίκης, το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, το Συνδικάτο Καπνεργατών «ΠΑΓΚΑΠΝΕΡΓΑΤΙΚΟ», ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, το Σωματείο Τουρισμού - Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων και Βοηθών Ανελκυστήρων, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Κλαδικό Σωματείο κλωστοϋφαντουργών «ΚΛΩΘΩ», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, το Σωματείο Οικοδόμων Νάουσας, το Σωματείο Εποχικών Νάουσας, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Νάουσας, το Σωματείο Ξυλουργών Νάουσας και το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «Μπουτάρη», η Ενωση Τεχνικών Ραδιοφώνου Μακεδονίας - Θράκης.
Από την Κρήτη η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλληλων Νομού Ηρακλείου, η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου που βρίσκονται σε πολύμηνο απεργιακό αγώνα, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Χανίων, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Χανίων.
Από τη Σάμο τα Σωματεία στα Ξενοδοχεία, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβασίου, το παράρτημα Τεχνικών ΔΕΗ, Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Εργου.
Από την Αχαΐα το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ 3Ε, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο ΠΑΚΟ 3Ε Αιγίου, το Συνδικάτο Εμπορίου - Υπηρεσιών, το Συνδικάτο Φριγκογκλάς.
Ακόμα οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Μαγνησίας, Ιωαννίνων, Νομού Κέρκυρας, Νάξου, Εύβοιας, Χίου. Επίσης η Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας, η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας, οι Λαϊκές Επιτροπές Αλικαρνασσού και Μαλεβιζίου, οι Επιτροπές Αγώνα Βουτών - Γοργολαΐνη, Νοτίων και Δυτικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου.
Επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι Χημικού, Φυσικού και ΤΕΤΥ Πανεπιστημίου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Σπουδαστών Μουσικής Τεχνολογίας Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας.