21 Ιουλίου, 2012

Αναδημοσιεύσεις παντού για να μην περάσει η άτιμη προπαγάνδα ενάντια στους χαλυβουργούς ν.3


Σε ανακοίνωσή της, ηΠαγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδίακαταγγέλλει την κρατική βία κατά των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και τις συλλήψεις εργατών χτες το πρωί στον Ασπρόπυργο. Σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Καλούμε τα συνδικάτα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ από όλον τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα της εργατικής τάξης της Ελλάδας ενάντια στους καπιταλιστές, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Στον 9μηνο αγώνα τους οι Ελληνες χαλυβουργοί έχουν την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών και των μαθητών που τους στηρίζουν ηθικά και πρακτικά, συγκεντρώνοντας χρήματα, τρόφιμα, βοηθώντας τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Η διεθνιστική αλληλεγγύη εκφράστηκε από τα ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο που συσπειρώνονται στις γραμμές της ΠΣΟ, και υπήρξαν και πολλές επισκέψεις αντιπροσωπειών από άλλες χώρες στην πύλη του εργοστασίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και κινητοποιήσεις εργατών και συνδικαλιστών σε πολλές χώρες του κόσμου».
Η ΠΣΟ καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί και επισημαίνει:
«Οι οικογένειές τους απειλήθηκαν, οι ίδιοι επίσης, και δέχτηκαν προσβολές, το δικαστήριο έβγαλε παράνομη την απεργία, ενώ τα κόμματα της συγκυβέρνησης προστατεύουν τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη με όποιο τρόπο μπορούν. Ο εργοδότης ήταν αδιάλλακτος σε όποια πρόταση και προσπάθειες έκανε το Σωματείο των εργαζομένων. Το τελευταίο επεισόδιο της βάρβαρης επίθεσης ήταν το αποτέλεσμα της φήμης που κυκλοφορούσε σε ελληνικά ΜΜΕ στην επίθεσή τους κατά των εργατών, ότι ο εργοδότης ετοιμαζόταν να κλείσει το εργοστάσιο και να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις».


Μηνύματα προς τους απεργούς χαλυβουργούς απέστειλε η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, ο πρόεδρος των Μεταλλεργατών του Ντόρτμουντ (IGM) Γκερν Φίστενερ, εργάτες από τις Ιρλανδία, Δανία, Γερμανία.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης
Μαζικοί φορείς, επιτροπές αγώνα, συνδικάτα, συνδικαλιστές και ελληνικές κοινότητες διοργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Ελληνες χαλυβουργούς και την εργατική τάξη της Ελλάδας σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού:
  • Στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 23/7 στις 6.00 μ.μ. στην ελληνική πρεσβεία.
  • Στο Λονδίνο, στις 23/7 στις 6.00 μ.μ. διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία και στη συνέχεια εκδήλωση και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στην πλατεία Τραφάλγκαρ.
  • Στη Στοκχόλμη, στις 23/7 στις 5.30 μ.μ. έξω από την ελληνική πρεσβεία.
  • Στο Ντίσελντορφ, την Κυριακή 22/7 στις 11.00 π.μ. στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.
  • Στην Φραγκφούρτη, τη Δευτέρα 23/7 στις 4.00 μ.μ. στο Προξενείο.
  • Στο Μόναχο, τη Δευτέρα 23/7 στις 11.00 π.μ. στο Προξενείο.
  • Στο Βερολίνο την Κυριακή 22/7 στο Μαουέρ Παρκ στις 1.00 μ.μ. και Δευτέρα στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αλεξάντερ.
Επίσης, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις.