26 Σεπτεμβρίου, 2012

Πόσο ΠΑΣΟΚοι είστε ρε; Αριστερή ουρά του κεφαλαίου!

Στην ανακοίνωση που με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε και τη βρήκαμε στους υαλοκαθαριστήρες, μείναμε για άλλη μια φορά έκπληκτοι από τις επαναστατικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με την εισαγωγή του στο συγκεκριμένο πόνημα.

Διαβάζουμε πως:


Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον λαό διότι δεν επαναδιαπραγματεύθηκε..



Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για το παραπάνω;



Ότι είχε ο ΣΥΡΙΖΑ άποψη πως η κυβέρνηση θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα και τον διέψευσε;

Ότι ο ίδιος θα έκανε μαχητική και άλλου είδους διαπραγμάτευση;
Ότι τα μέτρα που θα έπαιρνε ο ίδιος θα ήταν φιλολαϊκά;

Ας το αφήσουμε αυτό όμως, διότι δεν είναι τίποτα μπροστά στον μαγικό επίλογο που αποτελεί την αποθέωση της κοροϊδίας, το καλύτερο και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως μπερδεύουν και συντηρητικοποιούν το λαό, πως θέλουν τους αγώνες και με τι συνθήματα και με τι στόχο..



Καλούν τον λαό (φανταστείτε ως κυβέρνηση τι θα έκαναν) για:
  • Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
  • Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
  • Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
  • Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
ΡΕ ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΡΕ;

Ξεκινάνε με το βαρύγδουπο και πιασάρικο "ακύρωση των μνημονίων" (που φυσικά στη Βουλή τα μασάνε) αλλά στην από κάτω σειρά φροντίζουν να το διορθώσουν λίγο (μη μας πουν και κομμουνιστές) βάζοντας για καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.

Δεν ξέρω αν το έχετε νιώσει αλλά υπάρχουν και μη επαχθείς όροι.. Υπάρχουν όροι στις δανειακές συμβάσεις που είναι για το καλό μας. Τώρα αν κάποιος κακοπροαίρετος πει πως με αυτήν την πρόταση ανοίγει συζήτηση για το τι είναι  επαχθές, νόμιμο και παράνομο δηλαδή στην ουσία αναγνωρίζεται το δίκαιο των δανειακών συμβάσεων και της Τρόικας (που από κάτω καταγγέλλεται φυσικά) αλλά εκεί που τα χαλάμε είναι οι όροι ρε παιδιά, λιγό καλύτερους όρους να βρούμε.. ε ναι είναι κακοπροαίρετος και κυρίως κολλημένος ΚΚΕς.

Και πιο κάτω δείχνουν το πόσο ωραία μπορούμε να τα ταιριάξουμε όλα για να  είμαστε αρεστοί παντού και σε κάθε αυτί. Καινοτόμοι, επαναστάτες, ριζοσπάστες αγωνιστές.. Είναι πραγματικά πολύ μικροί οι χαρακτηρισμοί για αυτούς που διεκδικούν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Ναι αγαπητοί μου φίλοι! Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα μέσα σε 3 σειρές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει χρέος και το ζήτημα είναι η διαγραφή ενός κομματιού. Φυσικά επειδή είναι επαναστάτες γράφουν να διαγραφτεί το μεγαλύτερο μέρος και εκεί εξαντλείται η επανάσταση..

Τώρα η συζήτηση για τα αίτια του χρέους και ποιος θα το πληρώσει κάνει τζιζ. Το πε και ο Αλέξης άλλωστε σήμερα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ (ναι, εκεί ήταν. Εκεί που δήθεν καταγγέλει). 

Τι είπε ο Αλέξης; Ότι η κρίση πληρώνεται μονόπλευρα.. Αν ήταν δηλαδή δίπλευρη θα είμασταν εντάξει. Για τέτοια ταξικότητα μιλάμε. Τρόμαξε το κεφάλαιο μιλάμε. Χέστηκε πάνω του. Γέλασαν και οι πέτρες. Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν καλώς πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε αλλά ρε παιδιά όχι μόνο εμείς. Ας βάλει κάτι και κανάς Δασκαλόπουλος. Από κοινού να πληρώσουμε την κρίση. Εθνικά! 

Αν τα κάνεις δίφραγκα, βλέπεις ποιοι είναι με ποιους. Ποιοι είναι το σύγχρονο στέκι των μικροαστών, των βολεμένων και της "αριστερής" διάθεσης των βιομηχάνων.

Και φτάνουμε στο ιστορικό αίτημα.."αποδέσμευση της χώρας από την Τρόικα"! 

Τι είναι η Τρόικα;Κάτι που φύτρωσε μόνο του; Η τρόικα δεν είναι η ΕΕ; Η τρόικα δεν είναι το ΔΝΤ; Ή τρόικα δεν είναι το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο; Σε αυτούς όμως βγάζουμε το σκασμό και παίζουμε με τις λέξεις.

Διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά κάθεται κλαρίνο αλλά έχει κάνει τα πάντα για να τη δυναμώσει, τη στηρίζει, είναι βασικό κομμάτι του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που αποδέχεται από το καταστατικό του τον μεγαλειώδη ρόλο της ΕΕ. Στις εκλογές έκλειναν με άγχος σε κάθε πτώση πως "εμείς ρε παιδιά με το ευρώ είμαστε" μην τυχόν και τους παρεξηγήσουμε.

Στην Ελλάδα αυτές τις μέρες ως μελλοντική κυβέρνηση κάνει κρυφές συναντήσεις με τους εφοπλιστές, στις υπό ιδιωτικοποίηση τράπεζες (λένε και για εθνικοποίηση τρομάρα τους) οι δυνάμεις του παίζουν τον πιο βρώμικο ρόλο.. και με λίγα λόγια προκύπτει  το ερώτημα.. 

"ΠΟΣΟ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ;"

Στην τακτική, στις υποσχέσεις και στα ψέμματα.
Στα συνθήματα και στη γλώσσα
Ζούμε το 1981 που ως μικρότεροι δεν το ζήσαμε στα γεμάτα ( ω τι ευτυχία)