03 Νοεμβρίου, 2012

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Αρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι!

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για τη 48ωρη απεργία


«Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ προχωρούν στο νέο έγκλημα ενάντια στο λαό και τα παιδιά του, φέρνοντας προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. Τώρα, πρέπει κάθε φοιτητής να μπει στον αγώνα.Καμία θυσία! Δεν δεχόμαστε να γίνουμε σκλάβοι».
Αναλυτικά το ΜΑΣ ξεκαθαρίζει:
  • «Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συμφοιτητή μας.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
  • Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε για τη σίτιση, τη στέγαση, για συγγράμματα που ήδη τα έχουν κόψει για τους συναδέλφους μας που μπήκαν με κατατακτήριες, για αναλώσιμα και υλικά εργαστηρίων. Θέλουν να οδηγούμαστε στην ανεργία και τα εργασιακά Νταχάου έχοντας πρώτα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουμε!
  • Δε δεχόμαστε να απολύονται συμβασιούχοι καθηγητές, να περιμένουμε σε λίστες αναμονής στα εργαστήρια κινδυνεύοντας να χάσουμε το εξάμηνο.
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων - διαβατηρίων για την ανεργία. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ - ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Μας ετοιμάζουν από τώρα ως φτηνή τροφή για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Δε θα περάσει η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η μετατροπή των ΑΕΙ - ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα πουλάνε γνώση στους φοιτητές "πελάτες" και έρευνα στα μονοπώλια.
  • Το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων που συζητιέται είναι συνέχεια αυτής της πολιτικής. Αφού ήδη κτίρια των ιδρυμάτων νοικιάζονταν σε επιχειρήσεις, ήρθε η ώρα να πουληθούν κιόλας!
  • Θα σταματήσουμε την προσπάθεια για κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα».
Το ΜΑΣ επισημαίνει ότι οι ανάγκες της νεολαίας δεν χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων και απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές: «Ζωντανεύουμε τους Συλλόγους μας. Οργωνόμαστε σε κάθε έτος, εξάμηνο. Οργάνωση σημαίνει αντοχή, σημαίνει συνέχεια, γιατί ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να είναι "φούσκωμα και ξεφούσκωμα", δεν είναι έργο μιας πράξης, μιας απεργίας ή μιας διαδήλωσης».