01 Νοεμβρίου, 2012

Συζήτηση για την κατάργηση των μνημονίων στη Βουλή

Χθες συζητήθηκε μετά από …πολύ πολύ καιρό η πρόταση νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και παραπέμπεται στην Ολομέλεια για συζήτηση. Δικό μας καθήκον είναι να εντείνουμε την συλλογή υπογραφών από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που έχουν συμφέρον ναντιπαλέψουν οργανωμένα και αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας. 

Ιδιαίτερα ο εργατόκοσμος και η νεολαία που στις εκλογές στήριξαν κόμματα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού» μπλοκ, σήμερα πρέπει να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για να καταργηθούν  τα μνημόνια. Είναι, μάλιστα, μια καλή ευκαιρία για να ξεμπερδεύει ο λαός με αυταπάτες, καθώς ανεξάρτητα από τις κορώνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, ο Α. Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταργήσει τη δανειακή σύμβαση, αλλά θα την «αναδιαπραγματευτεί» …   

Από τη μία διαβάζουμε πως "Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει ολόθερμα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ όχι κατ’ οικονομία ή κατά παραχώρηση και συμβατικά αλλά γιατί η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, μαζί με την απόρριψη χρηματοδοτήσεων με ληστρικούς, επαχθείς, αποικιακούς και μνημονιακούς όρους, συνιστούν εξ αρχής την καρδιά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ"..


Και από την άλλη στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στις 20 Οκτώβρη, πριν 10 μέρες δηλαδή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας λέει για "ακύρωση του Μνημονίου με αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με αντικείμενο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμενό χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης».


Πως το λένε αυτό με απλά Ελληνικά;

Υποκρισία;
Ψευτιά;
Καιροσκοπισμό;
Μάχη εντυπώσεων;
Διπροσωπία;

Χαμαιλέοντας: Ο Χαμαιλέοντας είναι ερπετό το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον περιβάλλον του. Τα ειδικά κύτταρα του οργανισμού του, του επιτρέπουν να είναι καμουφλαρισμένος, για μία σχεδόν ολόκληρη ημέρα (στην πολιτική αντέχει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα). 

22.500 υπογραφές και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Λέμε σε όλον τον κόσμο, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού να μπουν και να στηρίξουν δημόσια την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων.