10 Δεκεμβρίου, 2012

Ρατσιστική παρέμβαση της Χρυσής Αυγής σε εργοστάσιο-Καταγγελία από την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων



Την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στο εργοστάσιο «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ», όπου μοίραζε ανακοινώσεις με τις γνωστές ρατσιστικές αντεργατικές της θέσεις καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων. Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, ανάμεσα στα άλλα, καλεί να μετατραπεί σε «ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές - αναφέρει - δε θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου»!
Το Συνδικάτο σημειώνει: «Σε ένα εργοστάσιο που οι εργάτες Έλληνες και μετανάστες έχουμε συναντηθεί σε κοινούς αγώνες για το συμφέρον μας, ξέρουμε πολύ καλά ποιος ωφελείται από τη διάσπαση και το μίσος που προτείνουν οι φασίστες. Οι εργάτες δεν έχουν ανάγκη από καμιά ενημέρωση για τις θέσεις του φασισμού (...) Ο "εθνικοσοσιαλισμός" είναι η άλλη πιο ωμή και βάρβαρη όψη του καπιταλισμού και εχθρός της εργατικής τάξης. Ο λαός δεν ξεχνά πως όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο απόσπασμα Έλληνες αγωνιστές, κάποιοι άλλοι έδιναν το αίμα τους για τη λευτεριά. Η οργάνωση αυτή, εδώ και καιρό, δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο ως μηχανισμός που διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Ένας ύπουλος τρομοκρατικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους».
Και το Συνδικάτο καταλήγει: «Οι εργάτες πρέπει τώρα να απομονώσουν τους φασίστες ξαναστέλνοντάς τους εκεί που πραγματικά ανήκουν: Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Τους θυμίζουμε ότι ο λαός έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους δοσίλογους, τους ταγματασφαλίτες και τους γερμανοτσολιάδες όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Όπως τότε, έτσι και τώρα, μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν μια γροθιά μπορεί να τσακίσει τους εκμεταλλευτές του».