29 Ιουνίου, 2013

Έξω οι φασίστες από τις αστικές μεταφορές..

Ματαιώθηκε στην πράξη η προσπάθεια φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής να χύσουν το συστημικό τους δηλητήριο στις ψυχές και τα μυαλά εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, καθώς η στιβαρή αντίδραση των τελευταίων εμπόδισε τους νεοναζί να εισέλθουν στο αμαξοστάσιο του Πειραιά. Μια κίνηση που πρέπει να γενικευτεί οδηγώντας τα μαντρόσκυλα του συστήματος στην απόλυτη απαξίωση και πλήρη απομόνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς, όλες τις λαϊκές γειτονιές.
Συγκεκριμένα, εδώ και μέρες οι νεοναζί είχαν ανακοινώσει ότι θα «επισκεφτούν» το χώρο για να συναντηθούν με τους εργαζόμενους φέρνοντας εκεί και βουλευτές τους. Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, σε μια πρώτη κίνηση τα σωματεία εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ, λεωφορεία και τρόλεϊ) έβγαλαν κοινή ανακοίνωση με την οποία ξεκαθάριζαν ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι.

Χτες το πρωί καμιά δεκαριά φασιστοειδή με την παρουσία - προστασία κλούβας των ΜΑΤ εμφανίστηκαν έξω από το αμαξοστάσιο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι τούς έφραξαν το δρόμο, δεν τους επέτρεψαν να λερώσουν με την παρουσία τους και μόνο, ένα χώρο σκληρής δουλειάς. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της:

«ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΟΣΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ.


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο βουλευτών της ναζιστικής συμμορίας θέλει να έρθει στο αμαξοστάσιο του Πειραιά για σήμερα το πρωί, εκφράστηκε η αντίθεση των περισσότερων συνάδελφων. Δήλωσαν με ξακάθαρο τρόπο ότι οι Χρυσαυγίτες είναι ανεπιθύμητοι στο χώρο δουλειάς.
Η διάθεση των συναδέλφων εκφράστηκε στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων της εταιρείας (ΟΣΥ) αλλά και στην αποφασιστική τους στάση να μην κάνουν δεκτούς στο χώρο δουλειάς τα φασιστοειδή, να περιφρουρήσουν την απόφασή τους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι την ώρα που είχε ανακοινωθεί η επίσκεψη, κλούβα με ΜΑΤ βρίσκοταν εκεί για να επιβάλει την είσοδο των Χρυσαυγιτών στο χώρο δουλειάς.

Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό. Οι χρυσαυγίτες πήραν ένα καλό μάθημα. Δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους. Η στάση όλων των συναδέλφων ήταν καθοριστική, ήταν ξεκάθαρη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Η στάση τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζομένους.

Δεν έχουν θέση στους χώρους δουλειάς οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Οι υπερασπιστές των πιο σκληρών εγκλημάτων, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Τα πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία με εξευτελιστικά μεροκάματα.

Αυτή η αντίδραση των συναδέλφων στο αμαξοστάσιο του Πειραιά πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλο τον κλάδο, για κάθε σωματείο, για όλη την εργατική τάξη. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ».