25 Ιουνίου, 2013

Απάντηση της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) στην ΠΑΣΚΕ για την βρωμοανακοίνωση της για το ΕΚΑ

Περιμένω με ανυπομονησία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

«Στην απόφαση της ΔΑΣ να μη συμμετάσχει στο προεδρείο και να  μη νομιμοποιήσει τον εκφυλισμό σαν αποτέλεσμα της γραμμής του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και της υποταγής, απαντά η ΠΑΣΚΕ με το "έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε".

Τους απαντάμε ότι έξω από το χορό είναι όποιος δεν έχει πάει στις πύλες των εργοστασίων να συγκρουστεί με την εργοδοσία, στην απόλυση, στην απεργία. Όποιος, αντί να είναι αντίπαλος της εργοδοσίας και να την αντιπαλεύει, είναι τσιράκι της και απεργοσπάστης πρώτος.


Ότι εμείς δεν χορεύουμε  με τα τραγούδια του κεφαλαίου, δεν χορεύουμε με το ντέφι των βιομηχάνων και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Εμείς χορεύουμε το χορό των αγώνων με τον ταμπουρά της ρήξης και ανατροπής. Χορεύουμε το χορό της αντίστασης και της αντεπίθεσης.

Είμαστε πρωτοχορευτές, μαζί με τους εργαζόμενους στο χορό του αγώνα για την παρεμπόδιση  υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής, την αναχαίτιση της επίθεσης που μέρος της είναι και οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ – ΑΥΤ.  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, οι οποίες μέσα από τον κοινωνικό διάλογο, την υπογραφή μείωσης μισθών, τον εκφυλισμό των αγώνων, βάζουν  πλάτη να σαρωθούν οι όποιες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Είμαστε  μπροστά  στον αγώνα ενάντια στις θεωρίες και τις αντιλήψεις  που προωθούν αυτές οι παρατάξεις στο εργατικό κίνημα του εφικτού  και του ρεαλιστικού του περιεχόμενου δράσης, των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης.  Χθες για παράδειγμα, για το μισθό το  ρεαλιστικό  ήταν το 751, τώρα το ρεαλιστικό είναι το 586.  Το ρεαλιστικό και το εφικτό σε όλες τις πτυχές της ζωής της εργατικής τάξης καθορίζεται από το κεφάλαιο και τις ανάγκες του.  Η λογική αυτή είναι λογική ήττας της τάξης μας και κατά κράτος νίκης του ταξικού αντιπάλου των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.

Ναι,   εμείς  βάζουμε στην πρώτη γραμμή τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου και της οικογένειάς του.  

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αυτή την στιγμή εκπροσωπεί  τον εκφυλισμό και ό,τι σάπιο υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ότι μας απαντά αυτή η παράταξη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας»