04 Ιουλίου, 2013

Ζάκυνθος: Θρασύτατη επίθεση μέλους της ΧΑ σε κομμουνιστή δημοτικό σύμβουλο

Θρασύτατη, τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδούς της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κωνσταντίνου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Θέμα συζήτησης ήταν ψήφισμα καταδίκης του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, νέοι – νέες,

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, μετά από πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου υιοθέτησε ψήφισμα καταδίκης της εκδήλωσης προς τιμήν του δικτάτορα και υμνητή του Χίτλερ Μεταξά, που έχει εξαγγείλει για τον Αύγουστο το φασιστικό – ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Ο αντικομμουνισμός που εκτόξευσε παρευρισκόμενο μέλος της Χρυσής Αυγής κατά την ώρα της συζήτησης του ψηφίσματος και οι απειλές του και σήμερα Πέμπτη προς τον Δημοτικό Σύμβουλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" επιβεβαιώνει περίτρανα το πόσο ενοχλούνται όταν αποκαλύπτεται ο πραγματικός τους χαρακτήρας, η εθνικιστική και ρατσιστική τους ιδεολογία. Ως κληρονόμοι, συνεχιστές και υποστηρικτές της δικτατορίας του Μεταξά, των κατοχικών Ταγμάτων Ασφαλείας και της Χούντας του 1967, αποδεικνύουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι είναι κόμμα του συστήματος! Το επιβεβαιώνει η στάση τους, που, ως δεκανίκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, πρωτοστάτησαν για να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, στους λιμενεργάτες, στην ΕΡΤ. Το επιβεβαιώνουν οι ψευτοπατριώτες με τις θέσεις τους για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) που θέλουν, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι "μετατάξεις και απολύσεις"!!!


Οι κομμουνιστές και το εργατικό – λαϊκό κίνημα τους ξέρουμε πολύ καλά, δεν μας τρομοκρατούν. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή μπορεί να τσακίσει το φασισμό - ναζισμό, όπως διδάσκει η σύγχρονη ιστορία!

Καλούμε την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη φασιστική – ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να δυναμώσουν τη Λαϊκή Συμμαχία με στόχο να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που θρέφει τη Χρυσή Αυγή και γεννά τη βάρβαρη πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καλούμε σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να συμβάλουμε όλοι να σηκώσει ανάστημα ο λαός, να βάλει τέρμα στα βάσανα που γεννούν η καπιταλιστική οικονομική κρίση, τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αστικές κυβερνήσεις και το κράτος τους!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ!».

Την επίθεση καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

«Με αφορμή και αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά αυτό που λέει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου και μάλιστα οπλισμένο. Προετοιμάζεται, εκπαιδεύεται σε βάρος των μεταναστών για να χτυπήσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Η δήθεν αντισυστημική ΧΑ υπηρετεί το ίδιο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το στυλοβάτη της την ΔΗΜΑΡ. Όλοι μαζί κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν αλώβητη την πλουτοκρατία από την καπιταλιστική κρίση μεταφέροντας όλα τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, των πλατιών φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τρομοκρατία και απειλές θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει την εμπειρία και τη γνώση να "κόψει το χέρι" στα τσιράκια της πλουτοκρατίας που τολμούν να απειλήσουν πρωτοπόρους αγωνιστές. Καλούμε τα Σωματεία του νησιού, τους φορείς, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να απομονώσει το ναζιστικό, φασιστοειδές μόρφωμα της ΧΑ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Το Σωματείο εργατοϋπαλλήλων ιδιωτικού τομέα νομού Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Οι εργαζόμενοι, ο ζακυνθινός λαός πρέπει να απομονώσει τα ναζιστικά μορφώματα, τους απογόνους των ταγμάτων ασφαλείας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να δυναμώσουν τη Λαϊκή συμμαχία, τη συμμαχία των εργατών με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει τη ζωή μας και θρέφει το φασισμό».